VIATGES DEL TIRANT

És de sobres conegut l'argument que diu que una mica de l'autor surt a les seves obres. El Tirant no és una excepció i l'agitada vida de Joanot Martorell es reflexa amb l'esperit  viatger del nostre heroi.
De fet, podem descobrir la fesomia de la nostra mediterrània seguint les passes que ens proposa l'autor i gaudir de totes les aventures i anècdotes que li esdevenen amb la ruta que ens ofereix la novel·la.
El llibre consta de 487 capítols que podem dividir en cinc parts atenent als diferents llocs on esdevenen els fets de la novel·la. Sobre una línia destacable, la vida del cavaller, es presenta tota una sèrie d'esdeveniments marcats per les armes i l'amor sempre des d'un punt de vista versemblant i llunyà a la novel·la de cavalleries. No hem d'oblidar mai que el Tirant destaca per una nova figura  de cavaller capaç de trencar-se una cama o guanyar a qualsevol cavaller per la seva astúcia i no per poders reservats als fantàstics cavallers de les obres anteriors.
Aquesta seria la seva estructura, mirem-la:
1a part: cap. 1-97 estada a Anglaterra on és nomenat cavaller i torna a la Bretanya ple de fama i joia.

2a part: cap. 98-114, Tirant a Sicília i a l'illa de Rodes.

3a part: cap 115-296, tirant arriba a Cona¡stantinoble on coneix a Carmesina, la seva estimada, com qualsevol cavaller, el nostre també té un amor i per la lluitarà fins aconseguir-la.

4a part: cap. 297-407, Tirant al nord d'Àfrica on es dedicarà a convertir al cristianisme als musulmans.

5a part: cap. 408-487 Tirant torna a l'imperi grec on aconsegueix l'alliberament de l'imperi i la mà de Carmesina.

Per ampliar la informació podeu mirar aquest enllaç al nostre wiki:

http://cat3rbalafia.wikispaces.com/literatura